Møter mellom minoriteter og barnevernet

Møter mellom minoriteter og barnevernet Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
9,3 MB
FILNAVN
Møter mellom minoriteter og barnevernet.pdf
ISBN
4815400051712

BESKRIVELSE

En bok for å styrke barnevernets forståelse og praksis i møte med mennesker som tilhører minoriteter i det norske samfunnet.Når barn og foreldre med minoritetsbakgrunn møter barnevernet, møter de ikke bare den hjelpen og mulige makt som andre i befolkningen. De møter også representanter for majoriteten i samfunnet. Det kan gjøre møtene ekstra utfordrende, enten familiene har samisk eller somalisk bakgrunn. Forskning og praksiserfaringer fra både fagpersoner og familier dokumenterer dette.I denne boken diskuteres myter og realiteter, forståelser og forforståelser, frykten for barnevernet, individsensitivitet og kultursensitivitet, kommunikasjon med tolkebehov, akuttarbeid, foreldresamarbeid, dialoggrupper, fattigdom og organisasjonssamarbeid.Forfatterne deler ny forskning og nyttige praksiser som bidrar med ny kunnskap. Det gjør at boken gir den kunnskapen studenter i barnevern og sosialt arbeid og fagpersoner i barnevernsfeltet har behov for når de møter mennesker som tilhører minoriteter.Bokens forfattere er: Berit Berg, Veronika Paulsen, Marte Fylkesnes, Younas Mohammad-Roe, Hilde Fiva Buzungu, Marianne Rugkåsa, Ragnhild Bjørnes, Ingunn Skjesol, Stina Svendsen, Elizabeth Langeland Gracia, Merete Saus, Sofie Lunga og Kari Hagatun.

Program 08.45: Velkommen v/ instituttleder Svanaug Fjær. President, La meg aller først få takke Stortingets presidentskap for muligheten til å holde en redegjørelse om situasjonen i barnevernet. Min ambisjon er å gi et nyansert og helhetlig bilde av situasjonen, og samtidig beskrive hvordan regjeringen møter de dokumenterte utfordringene i tjenesten. til barnevernet, og det oppstår konflikter i møtet mellom familiene og barnevernet.

En ... Alle mellommenneskelig møter innebærer et møte mellom ulike kulturelle forståelser, verdier og preferanser. Dette gjelder også møter mellom terapeuter og klienter.

RELATERTE BØKER