Husmora i fokus

Husmora i fokus - Anne Marit Myrstad | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anne Marit Myrstad
DIMENSJON
12,93 MB
FILNAVN
Husmora i fokus.pdf
ISBN
9968361281632

BESKRIVELSE

Denne boka gir den første samlede framstillingen av en særegen del av norsk filmhistorie, nemlig de timelange husmorfilmene som i 20 år trakk husmødre til kinomørket. Første del av boka gir innblikk i utviklingen av denne reklamefilmgenren, fra dens etablering og fram mot det som fortoner seg som en bred markedsføringskampanje på 1960-tallet. Bokas andre del utforsker selve filmene. Forfatteren tar for seg henvendelsen til og framstillingen av husmora, og ser på hvordan filmenes bilde av husmora endres med tida. Gjennom 1960-årene preges også husmorfilmene av overgangen fra husmoras gullalder til et samfunn med likestilling mellom kjønnene som politisk målsetting. Boka løfter fram en glemt filmgenre og minner oss samtidig om hvordan det har stått strid om husmora og hennes samfunnsoppgave. Boka har slik en generell kulturhistorisk interesse, samtidig som den i særlig grad henvender seg til studenter og forskere innen kjønnsstudier og innen film- og medievitenskap. Anne Marit Myrstad er førsteamanuensis i filmvitenskap ved Institutt for kunst- og medievitenskap, NTNU.

Christine Myrvang, Forbruksagentene: slik vekket de kjøpelysten, Oslo 2009 Anne Marit Myrstad, Husmora i fokus: den norske husmorfilmen 1953-1972, Trondheim 2012 Even Lange, Marte Gresvik & Espen Ekberg, Organisert kjøpekraft: forbrukersamvirkets historie i Norge, Oslo 2006 Husmora skal ikke ha mer å gjøre enn at hun har krefter ... Marit Myrstad er førsteamanuensis i filmvitenskap ved Institutt for kunst- og medievitenskap og er aktuell med boka «Husmora i fokus. Husmora i fokus: Den norske husmorfilmen 1953-1972.

Den norske husmorfilmen 1953-1972. Gunnar iversen Den norske filmhistorien.

RELATERTE BØKER