Prosten

Prosten - Jan Jakob Tønseth | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jan Jakob Tønseth
DIMENSJON
12,58 MB
FILNAVN
Prosten.pdf
ISBN
5633205044497

BESKRIVELSE

En spennende roman om Tønseths bestefar Kristen Skjeseth, prost i Vågan i Lofoten fra 1921 til 1951, en sosialt engasjert og modig kirkens mann. Han var far til Gunnar Skjeseth, modell for helten i Tønseths romantrilogi: "Hilmar Iversens ensomhet". Preget av Tønseths humor og sjeldne fortellerbegavelse. For den historisk og religiøst interesserte, og de som liker god litteratur."For et menneske. For en roman. (...) Jeg var trist da boken tok slutt." Eskil Skjeldal, Vårt Land «... romanen er et stykke kirkehistorie som helt selvsagt burde interessere alle som er en del av den norske kulturen. (...) Å lese Tønseth er en svir."Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen (...) Dette er et stykke kirkehistorie. Et stykke norgeshistorie. Et stykketidsbilde og ikke minst et stykke fylt av vakre og rørende menneskeskildringer. (...) Prosten er et stykke edel romankunst."Atle Christiansen, Aftenposten " sobert, lettflytende, humoristisk og underholdende ... en sjeldenhet." Turid Larsen, Dagsavisen Turid Larsen, Dagsavisen "Tønseth har [...] gjort oss kjende med eit godt og samvitsfullt menneske som kan tena som eit føredøme for oss alle. Det skal forfattaren ha takk for."Odd W. Surén, Dag og Tid

Nederst på siden finner du kontaktinformasjon til alle prostene i Borg bispedømme. Prost Asgeir Sele. Prosten i Øvre Telemark heiter Asgeir Sele.

Prosten vert tilsett av Kyrkjedepartementet. Prosten er leiar for sokneprestane og kapellanane i prostiet. Prosten: - Me vil vera den same kyrkja som før, men på ein annan måte Prosten innlogging.

RELATERTE BØKER