Makt og rett

Makt og rett En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
12,33 MB
FILNAVN
Makt og rett.pdf
ISBN
7863934513492

BESKRIVELSE

Boka tar utgangspunkt i Makt- og demokratiutredningen (NOU 2003: 19) og inneholder bidrag til forståelse og problematisering av forholdet mellom retten, politikken og demokratiet. Sentrale begreper som stat, rett, makt og politikk drøftes og diskuteres. Boka henvender seg til alle som ønsker en nærmere forståelse av samspillet mellom rett, politikk og demokratiformer i det moderne samfunn.

I det internasjonale samfunnet handler makt om hvilke muligheter en stat eller organisasjon har til å få gjennom sine ønsker og behov. Mens rett i det gamle samfunn var basert på makt, ble nå makt basert på rett. Dette betyr selvsagt ikke at det gamle samfunn var urettferdig og det nye rettferdig; det handler om legitimering.

Innledning; Kommunikasjon; Gester, tegn, mimikk, holdning; Veiledning og ... Makt og rett. Kjøtt Det har vært givende å bidra til Morgenbladets debatt om kjøttindustrien gjennom min essayserie om dyrene vi utnytter for matproduksjon.

RELATERTE BØKER