Barentsbrytninger

Barentsbrytninger - Geir Hønneland | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Geir Hønneland
DIMENSJON
5,10 MB
FILNAVN
Barentsbrytninger.pdf
ISBN
5773886863542

BESKRIVELSE

Norsk nordområdepolitikk har gjennomgått formidable endringer siden begynnelsen av 1990-tallet. Den kalde krigens fokus på sovjetisk våpenkraft og delelinje til havs er i stor grad avløst av temaer som næringsutvikling, atomopprydning og kamp mot smittsomme sykdommer. Samtidig har tradisjonelle problemstillinger knyttet til Svalbard og fiskeriforvaltningen i Barentshavet fått nye dimensjoner. Resultatet er en voldsom vekst i kontakter mellom nordmenn og russere i nord. Dette er Barentsbrytningene, som bokens tittel henspiller på.Barentsbrytninger gir en oversikt over ulike samarbeidsflater mellom Norge og Russland i nord og dominerende diskurser i norsk nordområdepolitikk etter den kalde krigen.

Geir Hønneland og Anne-Kristin Jørgensen. Legg i ønskeliste.

3 i den initiale fasen. Dessuten gis det en oversikt over det forsvarspolitiske samarbeidet. Især bør man merke seg Hønnelands Barentsbrytninger (2005) og Hønneland og Leif Christian Jensens Den nye nordområdepolitikken (2008).

RELATERTE BØKER