Toleranselæring og læreboktekster

Toleranselæring og læreboktekster - Njål Skrunes | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Njål Skrunes
DIMENSJON
7,53 MB
FILNAVN
Toleranselæring og læreboktekster.pdf
ISBN
6215310805157

BESKRIVELSE

Toleranse er et av tidens honnørord. Vi møter det over alt og ofte i en sammenheng hvor noen anklages for intoleranse. Men hva innebærer det å være tolerant? Når utfordres vi til å være tolerante? Hva er grunntrekkene i en toleransesituasjon? Slike spørsmål tas opp i denne boka. Dersom det er en flytende forståelse av toleranse, blir det vanskelig å se for seg hvordan toleranselæringen kan finne sted. I dagens flerreligiøse og -kulturelle samfunn tillegges skolen en viktig rolle i toleranselæringen. Denne boka analyserer hvilket bidrag lærebøker i grunnskolen kan gi. Fokus er på toleranseutfordringen i møte med etiske og kulturelle spenninger og med islamsk tro og praksis. Blir spenninger og motsetninger omtalt? Hvordan håndteres disse? Hvilke mulige holdninger og handlinger blir da presentert for elevene?

Elevene som denne masteroppgaven omhandler, bor i skoletiden hjemme hos sine foreldre og et langsiktig mål for dem vil være å kunne bo alene og i minst mulig grad være avhengig av hjelp fra andre. Med Anne Charlotte Torvatn har i en doktoravhandling ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim sett nærmere på hva utvalgte ungdomsskoleelever forsto av ulike læreboktekster og har sett forståelsen i sammenheng med hvordan tekstene er strukturert, melder NTNU. Dunn-modellen for læringsstiler har autoritære og intolerante trekk, og den anerkjenner ikke at andre metoder enn den egne kan føre fram.

Vi møter det over alt og ofte i en sammenheng hvor noen anklages for intoleranse. Men hva innebærer det å være tolerant? Når utfordres vi til å være tolerante? Hva er grunntrekkene i en toleransesituasjon? Slike spørsmål tas opp i denne boka.

RELATERTE BØKER