Slektsfosterhjem

Slektsfosterhjem - Amy Holtan, Renee Thørnblad, Jeanette Skoglund | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Amy Holtan, Renee Thørnblad, Jeanette Skoglund
DIMENSJON
8,15 MB
FILNAVN
Slektsfosterhjem.pdf
ISBN
4979696300934

BESKRIVELSE

Barns oppvekst hos slektninger har lange tradisjoner i vårt samfunn. Slektsfosterhjem som barneverntiltak er derimot et relativt nytt fenomen. Både i Norge og i andre vestlige land prioriteres fosterhjem i slekt. I boka belyses ulike sider ved utviklingen, etableringen og praktiseringen av slike fosterhjem. Tematikken i kapitlene spenner fra historiske utviklingstrekk til forskningsresultater om slektsfosterhjem, og tar for seg familieliv og relasjoner i spennet mellom det offentlige og det private. Boka er utarbeidet med utgangspunkt i et longitudinelt forskningsprosjekt som har pågått i 20 år, og den baserer seg på flere empiriske delstudier som er utført av forfatterne selv og andre forskere. Forskningsprosjektet er unikt i sitt slag, både fordi det studerer slektsfosterhjem over tid, og fordi det løfter fram perspektivene til barn, deres foreldre og slektningene som har fungert som fosterforeldre. Begrepsapparatet og perspektivene er fra sosiologisk teori.

Føre saker i fylkesnemnd og i retten; Være en faglig ressurs og støtte i oppfølgingen av barn og unge, samt bistå i akutte kriser; Avdeling for enslige mindreårige flyktninger. Har ansvaret for å: Drive bofellesskap for enslige mindreårige flyktninger; Emilie Kroghs veg, Rosendal ... Kartlegging og slektsfosterhjem.

- Flere kommuner har i dag et godt system for å kartlegge barna, og finne et hjem som er tilpasset det enkelte barns behov. Barns oppvekst hos slektninger har lange tradisjoner i vårt samfunn. Slektsfosterhjem som barneverntiltak er derimot et relativt nytt fenomen.

RELATERTE BØKER