Utfordrende barn

Utfordrende barn - Barbro Wiking | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Barbro Wiking
DIMENSJON
11,17 MB
FILNAVN
Utfordrende barn.pdf
ISBN
1151007404522

BESKRIVELSE

Utfordrende barn er en bok om praktisk psykologi for pedagoger i barnehage og skole. Boka tar opp problematikken rundt utagerende barn og argumenterer for at problemene kan mestres gjennom å gi barnet selvbekreftelse og kontakt. De utfordrende barna kan det være mange av. Det er barn med atferdsvansker, barn med sosiale og emosjonelle vansker, utagerende barn eller risikobarn. De kan drive pedagogene til bristepunktet. Boka forteller om Oles liv, og beskriver levende hvordan et barns tidligere opplevelser får betydning for tilpasning i barnehage og skole. Barbro Wiking setter fokus på det behovet for støtte og veiledning som pedagoger har for å kunne mestre de faglige og personlige utfordringene de møter i daglig kontakt med disse barna.

Barn liker ikke aktiviteter som er veldig styrt av voksne - for eksempel samlingsstund (Wiltz & Klein 2001). Barnet lærer seg at ulydighet og utfordrende atferd lønner seg, da foreldrene gir seg. Videre kan vi se på hvordan barnet overfører disse samspillsmønstrene til måten å omgås andre på.

Utfordrende atferd blir utviklet på bakgrunn av organiske faktorer, psykiske lidelser og 27 prosent av norske barn er overvektige. Det viser en ny rapport fra Unicef om barns ernæring.

RELATERTE BØKER