Luftfartspsykologi

Luftfartspsykologi - Martinussen Monica, David Hunter | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Martinussen Monica, David Hunter
DIMENSJON
9,24 MB
FILNAVN
Luftfartspsykologi.pdf
ISBN
3272314651909

BESKRIVELSE

Boken gir en oversikt over hvordan psykologi kan brukes for å øke sikkerheten innenfor luftfarten. Her beskrives utviklingen av kravene til de som arbeider i luften, og hvordan kunnskap om mennesker er viktig for designene av utstyr og systemer. En viktig side ved luftfartssikkerheten er prinsippene for seleksjon og trening av flygere, hvor psykologiske metoder og prinsipper kan anvendes. En viktig del beskriver ulike former for menneskelige begrensninger og reaksjonsformer: reaksjoner på hverdagsstress så vel som mer ekstreme situasjoner. I den siste delen av boken omtales også organisatoriske og kulturelle faktorer i forhold til sikkerhet. Målgruppen er flygere og annet luftfartspersonell, og psykologer og psykologistudenter. Dr. psychol. Monica Martinussen er professor i psykologi ved Universitetet i Tromsø (RBUP-Nord) der hun har arbeidet siden 1990. Hun har forsket på seleksjon av flygere og andre temaer innenfor luftfartsområdet, som beslutninger blant flygere, holdninger til kvinnelige piloter og arbeidsmiljø. Dr. David Hunter har mer enn tretti års erfaring som luftfartspsykolog. Han er tidligere militær helikopterpilot, og han er også både sivil og militær flyinstruktør. Han har forsket på databaserte tester for seleksjon av flygere og ledet forskning rettet mot å øke sikkerheten innenfor allmennflygning.

Selvsagt er det slik at noen flygere er usedvanlig dyktige og forsiktige. Monica Martinussen og David Hunter | Luftfartspsykologi Om utviklingen av kravene til de som arbeider i luften, hvordan kunnskap om mennesker er viktig for design av utstyr og systemer - og om seleksjon og trening av flygere.Fagbokforlaget, 2008 Hvert kapittel gir en innføring i hvordan metoden kan anvendes, sentrale problemstillinger og utfordringer. Her presenteres også regneeksempler hentet fra samfunnsfag, helsefag og psykologi som illustrerer anvendelsen av metoden og hvordan resultatene skal tolkes.

Luftfartspsykologi Boken gir en oversikt over hvordan psykologi kan brukes for å øke sikkerheten innenfor luftfarten. Her beskrives utviklingen av kravene til de som arbeider i luften, og hvordan kunnskap om mennesker er viktig for designene av utstyr og systemer.

RELATERTE BØKER