Heidis lære- og vandreår

Heidis lære- og vandreår - Johanna Spyri | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Johanna Spyri
DIMENSJON
4,55 MB
FILNAVN
Heidis lære- og vandreår.pdf
ISBN
6233898455911

BESKRIVELSE

Heidi eller Heidis lære- og vandreår, som er den originale tittelen på denne udødelige barne.bokklassikeren, er elsket av lesere over hele verden. Boken utkom første gang i 1880 og er siden blitt trykket i millioner av eksemplarer, noe som har gjort Heidi til en av de mest populære skikkelsene i verdenslitteraturen. Boken forteller om den foreldreløse piken Heidi som fem år gammel kommer for å leve med sin eksentriske bestefar i de sveitsiske alpene. Der passer hun geitene sammen med vennen Peter, og trives øyeblikkelig i det storslagne alpelandskapet. Men etter en tid kommer tanten og henter Heidi. Snart befinner hun seg hos familien Sesemann i Frankfurt, for å være selskap for Klara, som er lam. Men Heidi trives dårlig i en leilighet i byen og hun lengter sårt etter bestefaren, geitene og fjellet. Nyoversatt i komplett utgave av Sverre Dahl Etterord av Henning Hagerup

Heidi blir fulgt videre i oppfølgeren Heidi får bruk for det hun har lært (Heidi kann brauchen was es gelernt hat, 1881); bøkene utgis ofte samlet.. Hovedpersonen Heidi er en foreldreløs pike som kommer for å leve sammen med bestefaren, en eksentrisk type som bor ... Vandreår (fra tysk Wanderjahre) er den tiden utlærte svenner reiste rundt for å lære nye arbeidsmetoder, fremmede steder, regioner og land, og samle livserfaring..

Da flytter hun til bestefar på heia. Der passer hun på geitene sammen med vennen Peter, og hun stortrives i den fine naturen.

RELATERTE BØKER