Inn i elden

Inn i elden - Aina Basso | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Aina Basso
DIMENSJON
11,65 MB
FILNAVN
Inn i elden.pdf
ISBN
8967437531945

BESKRIVELSE

I tiåra frå 1620 og utover blei i alt 80 "trollkvinner" dømde til døden på bålet i Finnmark. I denne romanen møter vi to unge jenter som hamnar på kvar si side i denne utrulege og skremmande delen av norsk historie. Romanen har to parallelle forteljarar, den velståande Dorothe frå København og den fattige Elen, som er dotter av ei "klok kone" i Finnmark. 16 år gammal blir Dorothe gifta bort til ein mykje eldre mann og drar med han til Vardø, der Dorothes og Elens liv kryssast på dramatisk vis. Gjennom dei to like gamle, men svært ulike jentene, får vi ei levande og poetisk skildring av å vere på veg inn i vaksenverda, og av ei fjern fortid med både parallellar og sterke kontrastar til vår eiga tid.

59. Taterpige (), Inn i elden og Finne ly (), alle på Det Norske Samlaget..

Jeg tviler på om noen skriver bedre historiske romaner i norsk litteratur i dag." Inn i elden «Inn i elden» er skrevet av Aina Basso og utspiller seg i 1620-årene og utover. Historien er i to deler, den ene om den rike Dorothe fra Købehavn som er giftet bort til en i Vardø og den fattige Elen som moren blir dømt som heks og broren dør osv. Inn i elden er den første boken jeg har lest av Basso, og den har gitt meg lyst til å lese alt det andre hun har skrevet.

RELATERTE BØKER