Nytt grep om skriveopplæringa

Nytt grep om skriveopplæringa - Synnøve Matre, Randi Solheim | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Synnøve Matre, Randi Solheim
DIMENSJON
10,61 MB
FILNAVN
Nytt grep om skriveopplæringa.pdf
ISBN
8216525824242

BESKRIVELSE

Hva er god skriveopplæring? Få innblikk i en helhetlig måte å arbeide med skriving og vurdering i ulike fag.Gjennom flere år har en gruppe skriveforskere samarbeidet om å undersøke effekten av en tydelig formulert skriveundervisning på 20 skoler. Viktige verktøy er et sett normer som beskriver hva som er rimelig å forvente av elevenes skriving etter fire og syv års skolegang, Skrivehjulet med ulike skrivehandlinger og formål, og vurdering for læring.Resultatene fra det såkalte Normprosjektet (Developing national standards for the assessment of writing - a tool for teaching and learning) er oppsiktsvekkende, komplekse og varierende. Effektstudier viser at elevene etter to års skriveopplæring hadde forbedret skriveferdighetene sine tilsvarende et halvt til to års ekstra skolegang. Gled deg til boka! Den presenterer viktige funn, metoder, analyser og drøftinger. Her er også Normprosjektets vurderingsressurser presentert og gjort tilgjengelige for videre tilpassing og bruk. Boka bør bli pensum både for lærere, skoleledere, lærerstudenter og lærerutdannere og skriveforskere.Norges fremste skriveforskere står bak NORM-prosjektet. Bokas redaktører er Synnøve Matre, Hildegunn Otnes og Randi Solheim, alle ansatt ved Institutt for lærerutdanning, NTNU. Hele prosjektgruppa, som også omfatter Kjell Lars Berge, Lars Sigfred Evensen, Gustaf Skar og Ragnar Thygesen, bidrar i boka.

til 12. årstrinn (Graham & Perin, 2007). Konferansen 'Grep om skriveopplæring: Innsikter frå ny forsking på skriving og vurdering' blir arrangert på NTNU, Campus Rotvoll i Trondheim 1.-3.... Om du vil, kan du også bruke denne oppgaveteksten: Hvem er jeg - med kriterier.

... I perioden fram mot 9 årsalderen får barnet grep om fortellingen, ... "Sikkerhet foran fart" er Berg skoles egenutviklede plan for lese- og skriveopplæring for samtlige trinn ved skolen og i fremtiden.

RELATERTE BØKER