Røtter og vinger

Røtter og vinger Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
7,88 MB
FILNAVN
Røtter og vinger.pdf
ISBN
3838525322095

BESKRIVELSE

Den 23. oktober 2015 ville Jon Lilletun ha fylt 70 år. Denne boka er tilegnet ham - et sjeldent varmt og engasjert menneske og en folkekjær politiker som hadde venner og sympatisører i alle lag av folket og i alle politiske leire. En enkel mann fra landet - og samtidig en av vår tids mest visjonære politikere. «Jon ble som en bror for meg», sa Thorbjørn Jagland ved båren i Kristiansand domkirke i 2006. Utenfor kirken hørtes følgende sørgmodige hjertesukk fra ei jente som har kjent på kroppen hvor tøft også et ungt liv kan være: «Ååhh ... han var en av dem som så oss og brydde seg om oss.»Røtter og vinger inneholder totalt 46 artikler og kortere tekster fra mennesker med ulike posisjoner og ståsteder i samfunn, politikk og akademia. Bokas mangfold avspeiler bredden i Jon Lilletuns samfunnsengasjement. Artiklene handler om etikk og menneskeverd, tro, livssyn og kulturarv, politikk og ideologi, danning og utdanning og om noen aktuelle verdipolitiske utfordringer. Som statsråd inviterte Jon Lilletun jevnlig medarbeiderne i KUF til såkalte «matpakkeseminar».Redaktør Svein Helgesen skriver i forordet at Røtter og vinger er tenkt som et «seminar» med tidsaktuelle artikler som kan engasjere og utfordre til refleksjon og debatt. Han uttrykker håp om at boka kan «gi næring og inspirasjon til ulike former for lokal, nasjonal og global innsats for å byggja framtidssamfunnet vidare - med menneskeverdet som hjørnestein. Det vil vera i Jon Lilletuns ånd.»

En enkel mann fra landet - og samtidig en av vår tids mest visjonære politikere. «Jon ble som en bror for meg», sa Thorbjørn Jagland ved båren i Kristiansand ... "Team Hannes kulturfond - røtter og vinger" er navnet på fondet unge kunstnere på Haugalandet kan søke om midler fra.

I den anledning lanseres boka Røtter og vinger.Et «matpakkeseminar» i Jon Lilletuns ånd på Sørbok på Universitetet i Agder kl 11:30.. I forlengelse av lanseringen arrangeres et åpent seminar, I Jon Lilletuns ånd, i Lilletunstova kl 12:20.

RELATERTE BØKER