Moralsosiologi

Moralsosiologi - Nilsen Øystein | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nilsen Øystein
DIMENSJON
10,45 MB
FILNAVN
Moralsosiologi.pdf
ISBN
7442939114309

BESKRIVELSE

Boka drøfter sentrale moralsosiologiske problemstillinger i det moderne samfunn, særlig med henblikk på den såkalte postmoderne fase. Utgangspunktet er forfatterskapet til den polsk-engelske sosiologen Zygmunt Bauman, og hans analyse av hva som hemmer eller legger til rette for det han kaller den moralske impuls, vår intuitive evne til innlevelse i den andres situasjon. Forfatteren drøfter også Baumans forhold til klassiske sosiologer og til nyere tenkere som Bourdieu, Giddens og Habermas. Med litteraturliste og register.

Om resultatet Om resultatet ... Øystein Nilsen, sosiolog, har skrevet boken Moralsosiologi en Annonse. Mest lest .

Mens filosofien studerer de moralske begreper og forestillinger og f.eks. forholdet mellom de moralske prinsipper og de moralske vurderinger som foretas, studerer ... En slik moralsosiologi vil måtte fokusere på at moralitet gitt som ansvar får følger for både individ og samfunn.

RELATERTE BØKER