Morgenbladets historie

Morgenbladets historie - Erik Rudeng | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Erik Rudeng
DIMENSJON
8,75 MB
FILNAVN
Morgenbladets historie.pdf
ISBN
9895548798369

BESKRIVELSE

Morgenbladet, Norges første dagsavis, fikk raskt en særstilling i norsk politisk offentlighet. Avisen ble umiddelbart et talerør for opposisjonen til den nye statens orden. Avisen ble startet bare tre år etter at landet ble selvstendig i 1814, med et storting og regjering, som avisen forholdt seg svært aktivt til. Morgenbladet markerte seg også som et litterært sentrum, der landets fremste forfattere var ivrige bidragsytere. Under det påfølgende 1800-tallets gang, skiftet avisen ideologisk ståsted flere ganger, og fikk stor politisk betydning. Under slagordet «Det nationale Høire» agiterte for eksempel Morgenbladet sterkt for den risikable unionsoppløsningen med Sverige i 1905. Dette var et høydepunkt i avisens innflytelse, men begynnelsen på en redusert politisk rolle. Fra mellomkrigstiden og gjennom resten av 1900-tallet var Morgenbladet, med lavt opplag, stadig på kanten av stupet, men ble gang på gang gjenopplivet av yngre krefter og kapital som i avisens fylde av fortid fant mening og retning: De ville representere et kulturelt og politisk kontrapunkt i en norsk offentlighet dominert av Aftenposten, Dagbladet, regionaviser og NRK. I 1993 opphørte Morgenbladets lange linje som dagsavis. Den ble av økonomiske grunner ukeavis -en intellektuell ukeavis.Morgenbladets historie er en rik skildring av et politisk og kulturelt kraftsentrum og en avgjørende aktør i norsk historie de siste 200 årene.

For a long time, Morgenbladet was also the country's top-ranking newspaper by circulation.Adolf Bredo Stabell, chief editor from 1831 to 1857, made Morgenbladet an important force of opposition, both in politics and literature. Morgenbladets historie er historien om hvordan den offentlige samtalen ble til. Fremtiden vet vi lite om, annet enn at den vil fortsette å kreve enorm menneskelig innsats og enda mer samarbeid.» Denne uken fikk vi en ny konstituert administrerende direktør og ansvarlig redaktør i avisen. Morgenbladets ambisjon er å gi deg morgendagens tanker i dag.

Jenssen klipper ... Morgenbladets historie. Morgenbladet, Norges første dagsavis, fikk raskt en særstilling i norsk politisk offentlighet.

RELATERTE BØKER