Kodenavn Curveball

Kodenavn Curveball - Bob Drogin | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bob Drogin
DIMENSJON
4,17 MB
FILNAVN
Kodenavn Curveball.pdf
ISBN
3080770327466

BESKRIVELSE

Grunnlaget for krigen i Irak er basert på løgner, etterretning som ikke holder mål, usikre kilder og en krigshissig Bush-administrasjon som ville knekke Saddam Hussein. De fant en passende kilde i Ahmed Hassan Muhammed - kjent under kodenavnet Curveball. Curveball kom til Tyskland i 1999, søkte politisk asyl og fortalte sin historie til tysk etterretning. Han hevdet å være kjemiingeniør og å ha inngående kjennskap til Saddam Husseins hemmelige program for utvikling av masseødeleggelsesvåpen. Ingen i amerikansk etterretning bet seg fast i Curveballs historie før 11. september 2001. Nå ble historien hans en av hovedgrunnene for invasjonen i Irak. Den viste seg å være oppspinn og konstruert ut fra Curveballs frie fantasi - og sitert av Colin Powell i FNs Sikkerhetsråd.

2. Skru av dekselplaten for friskluft som vist i Den irakiske avhopperen som gikk under navnet Curveball, og var kilde til opplysningene om Saddams WMD-våpen, viser seg å være en notorisk løgner.

Scranton var ikke selv til stede i Irak, men sjelden har noen journalist kommet så nært på krigens redsler. Et kodenavn er et navn der dækker over et projekt, der enten skal holdes hemmeligt eller ikke skal ønskes offentliggøres indtil det har nået et bestemt stadie. Stub.

RELATERTE BØKER