De motvillige germanerne

De motvillige germanerne - Ingar Holm | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ingar Holm
DIMENSJON
11,84 MB
FILNAVN
De motvillige germanerne.pdf
ISBN
5605320701518

BESKRIVELSE

De motvillige germanerne begynner 30. november 1943 da en rasende Terboven slo til mot Universitetet i Oslo og arresterte om lag 1200 studenter. 644 av disse ble sendt til Tyskland for å gjøres til gode nasjonalsosialister, nesten halvparten til en utdanningsleir for frivillige SS-soldater, resten til konsentrasjons-leiren Buchenwald. Til sammen opplevde studentene hele SS-systemet fra innsiden - ideologisk indoktrinering, kadaverdisiplin og konsentrasjonsleirenes helvete. Mange fikk se det tyske universitetssystemet under krigen og kom også nær vanlige tyskere. Studentene havnet like ved fronten og ble utsatt for de alliertes bombing av tyske byer. De fikk erfare flere sider av Hitlers Tyskland i krigens siste år enn noen annen norsk fangegruppe.

november 1943 da en rasende Terboven slo til mot Universitetet i Oslo og arresterte om lag 1200 studenter. 644 av disse ble sendt til Tyskland for å gjøres til gode nasjonalsosialister, nesten halvparten til en utdanningsleir for frivillige SS-soldater, resten til konsentrasjons-leiren Buchenwald. Ingar Holm i samarbeid med Elling Kvamme: De motvillige germanerne.

Handlekurven er tom! "[Germanerne] gjev viktige, men ikkje lenger sjølvsagde perspektiv på nordiske kulturelle røter og sams europeiske historiske føresetnader." John Ole Askedal, Dag og Tid "På nøkternt, pedagogisk og høyaktuelt vis går Tore Janson igjennom fortellinger, språk og spor som har vært knyttet til germanerne. De motvillige germanerne. Ingar Holm.

RELATERTE BØKER