Global politikk

Global politikk - Morten Bøås, Torbjørn Knutsen, Henrik Thune | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Morten Bøås, Torbjørn Knutsen, Henrik Thune
DIMENSJON
11,67 MB
FILNAVN
Global politikk.pdf
ISBN
1842345903002

BESKRIVELSE

Denne boken er en samfunnsvitenskaplig innføring i global politikk. Hovedveksten ligger på den historiske fremveksten av statssystemet og hvordan krig, diplomati, handel og nyhetsformidling har antatt forskjellige former gjennom historien.I tillegg til kapitlene om soldaten, diplomaten, handelsmannen og nyhetsformidlerne innholder boken også to mer teoretisk orienterte kapitler. Innledningskapitlet presenterer den akademiske tradisjonen for studiet av internasjonal politikk, og forfatterne argumenterer for hvorfor den bør utvides til å bli et studium av global politikk. Avslutningskapittelet diskuterer praksisbegrepet og viser hvordan det kan være til hjelp når samfunnsvitere forsøker å studere politikk som er i rask endring, slik global politikk nå er det.

Gjere greie for ulike forklaringar på kvifor det finst fattige og rike land, og diskutere tiltak for å redusere fattigdommen i verda; Politikk og demokrati Global helse er slik på mange måter i knipe i møteflaten mellom sikkerhet, rettigheter og marked, der det er stor avstand mellom retorikk, kunnskap og praksis. Svaret forenkles oftest til å dreie seg om bistand og overføring av penger til helsetiltak, mer enn et spørsmål om helsefremmende global og nasjonal politikk. Norsk elbil-politikk har stor betydning også for resten av verden.

Foto: Bjarne B. Aase 21.08.2019, klokken 08:21.

RELATERTE BØKER