Menneskerøyk

Menneskerøyk - Nicholson Baker | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nicholson Baker
DIMENSJON
6,59 MB
FILNAVN
Menneskerøyk.pdf
ISBN
7768506470347

BESKRIVELSE

Med denne boka har NicholsonBaker levert det mange mener er tidens sterkeste antikrigsbok. Menneskerøyk er unik, både i form og innhold: Møysommelig har Baker valgt ut hundrevis av hendelser og sitater fra kjente og ukjente skikkelser fra 1930- og 40-tallet. Her er utdrag av radiotaler, erindringer, dagboknotater, brev, avisartikler, bøker og offisielle dokumenter. Med lakonisk eleganse bruker Baker dem til å gjenskape en strøm av øyeblikk som sammen ledet frem til krigen. Det er små og store øyeblikk, øyeblikk av tvil og frykt, av brutalitet og tragedie - øyeblikk da ugjenkallelige avgjørelser ble tatt. Samlet gir Menneskerøyk et uslettelig inntrykk av den mentaliteten som rådet under opptakten til andre verdenskrig. Som lesere sitter vi med fasiten - vi vet hvor dette ender - og i dette lyset blir lesningen ekstra skremmende. Boken utfordrer hele måten vi oppfatter historiske begivenheter på. Og med sin unike form er den i seg selv et monument over de ufattelige tapene menneskeheten påførte seg selv i årene 1939-45. "All historie er selektiv, men Nicholson Bakers nye og romanaktige metode tar kunsten å sitere selektivt til nye nivåer. ... Det er en indirekte måte å få frem standpunktene sine på, men denne provokative bokens episodiske natur er kumulativt mer kraftfull enn noen konvensjonell fortelling ... Selvsagt skulle det en romanforfatter til å oppfinne en ny måte å skrive historie på." Ian Pindar i the Guardian.

I bokas etterord stiller forfatteren to spørsmål. Menneskerøyk er ei slik bok. Den amerikanske forfatteren Nicholson Bakers idé er, som så mange genistreker, forbløffende enkel: Han har samlet sitater fra dagbøker, aviser, radio, private brev, bøker og andre kilder - og satt dem på trykk i kronologisk rekkefølge. Franz Ritter von Halder (født 30.

tilf.) hevdet i 1939 at det tyske folk var sjalu på jødene fordi jødene var flinke. «Det er ingen tvil om at jødene ikke er noe elskelig folk, jeg er ikke glad i dem selv.» ("Menneskerøyk", Nicholsen Baker.) Nicholson Baker: Menneskerøyk (Spartacus, 2010) Stian Hole: Garmanns hemmelighet (Cappelen Damm, 2010) Reportasje: Intervju med den tyske oversetteren Hinrich Schmidt-Henkel De norske Bokklubbene - De beste forfatterne - rett hjem.

RELATERTE BØKER