Å leve ikkevoldskommunikasjon

Å leve ikkevoldskommunikasjon - Marshall B. Rosenberg | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marshall B. Rosenberg
DIMENSJON
11,43 MB
FILNAVN
Å leve ikkevoldskommunikasjon.pdf
ISBN
8079163773300

BESKRIVELSE

Marshall B. Rosenbergs instruktive bok, Å Leve ikkevoldskommunikasjon: Empatisk kommunikasjon, handler om å lære deg å gi uttrykk for dine egenskaper som kommunikator - og dine udekkede behov i de fleste situasjoner, og å lytte til andre med innlevelse i stedet for å vurdere, dømme og få dem til å skamme seg eller føle skyld.«... har som mål å inspirere til dyptfølte relasjoner mellom oss selv og andre ...»Rosenbergs forrige bok, Ikkevoldskommunikasjon, også kalt giraffspråket, som nå har fått betegnelsen empatisk kommunikasjon, kom på norsk i 2006. Boken selger nå i sitt 3. opplag og er oversatt til svært mange språk. Boken kom på engelsk på slutten av 1970-tallet. Rosenberg var psykolog og døde for et par år siden.Ikkevoldskommunikasjon oppsto som følge av en sterk interesse Rosenberg hadde for to spørsmål. For det førte ønsket han å skaffe seg en bedre forståelse for hva som får noen av oss til å oppføre oss voldelig og utnytte andre. For det andre ønsket han å skaffe seg bedre innblikk i hva slags læring som bygger opp under våre forsøk på å fortsette å være medfølende - noe han mener er vår egentlige natur - selv når andre opptrer voldelig eller utbyttende. Under hans utforskning av disse to spørsmålene fant han at de tre følgende faktorene er uhyre viktige for å forstå hvorfor noen av oss reagerer voldelig, mens andre reagerer med medfølelse i beslektede situasjoner: Det språket vi er oppdratt til å bruke Hvordan vi har lært å tenke og kommunisere De strategiene vi har lært oss for å påvirke andre og oss selvIkkevoldskommunikasjon, eller IVK, er en kraftfull kommunikasjonsmodell, men er også noe mye mer enn som så. Det er en metode for å tenke og leve i verden. Den har som mål å inspirere til dyptfølte relasjoner mellom oss selv og andre - relasjoner der alles behov blir ivaretatt ved at man gir på en medfølende måte.«Hver gang en annen tolker det du sier som kritikk, angrep, vurdering eller fordømmelse, er sannsynligheten for at vi får våre egne behov tilfredsstilt nærmest lik null», sier Marshall B. Rosenberg, «og vi kan være nokså sikre på at den andres neste trekk er å forsvare seg eller gå til motangrep.»

har som mål å inspirere til dyptfølte relasjoner ... Pris: 259,-. heftet, .

Pasientens familie er en ressurs det somatiske helsevesen har glemt at det har. Prosjektet «Pårørende - en samarbeidspartner» inkluderer familien i rehabiliteringsprosessen og skaper rammer for at pårørende kan bli gode medspillere.

RELATERTE BØKER