Brev fra en vantro

Brev fra en vantro - Paul Lindviksmoen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Paul Lindviksmoen
DIMENSJON
7,62 MB
FILNAVN
Brev fra en vantro.pdf
ISBN
8752260195246

BESKRIVELSE

Kristendommens gudsbegrep har sitt utspring i et folk som levde for tusenvis av år siden, uten forutsetninger for å forstå de kreftene det så virke omkring seg. Det har utviklet seg videre gjennom tidene, først og fremst i kraft av fortellingene om en mann som ettertiden - og kanskje han selv - trodde var Guds sønn. Mytologien som er bygd opp omkring forestillingene om Faderen og Sønnen, lever videre, på tross av at det blir stadig vanskeligere å forene den med etablert kunnskap om naturen og mennesket. Begrepene omdefineres, omtolkes eller forkastes i stadig økende tempo. Forfatteren retter et kritisk søkelys mot religionen og dens fundament. Han prøver å illustrere hvordan mytene kunne ha oppstått uten "guddommelig medvirkning", og viser hvordan sentrale dogmer og begreper kan underkastes en kritisk vurdering av en ikke-teolog, basert på allmenn kunnskap og kritisk sans.

I et brev fra Kreftregisteret som AN har fått innsyn i, ber Nordlandssykehuset om dispensasjon fra regelen om at personell som analyserer celleprøver skal være autoriserte bioingeniører med videreutdanning på vegne av to av de ansatte ved patologienheten. Brevet på den drepte filmregissøren inneholdt drapstrusler mot vantro, vers fra Koranan, både på arabisk og nederlandsk. Ni mistenkte er arrestert.

FOTO: Signe Dons Hadia Tajik tar bladet fra munnen og kommenterer spørsmål og påstander fra Jeanette, som har skrevet åpent brev til henne. Mustafa-brevet var et fabrikert brev som Carl I. Hagen, daværende formann i Fremskrittspartiet, dro frem i valgkampinnspurten av kommunestyre- og fylkestingsvalget 1987.Brevet var signert Mohammad Mustafa, en innvandrer i Oslo, og handlet om hvordan islam skulle ta over Norge.Brevet ble kontroversielt, og media mente raskt at det var et falsum.Hagen påsto at han først etterpå forsto at ... Tvileren Thomas har fått gjennomgå fra mange prekestoler for sin troløshet i form av tvil.

RELATERTE BØKER