Hvorfor lukker vi øynene når vi nyser?

Hvorfor lukker vi øynene når vi nyser? - Andreas Wahl | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Andreas Wahl
DIMENSJON
7,23 MB
FILNAVN
Hvorfor lukker vi øynene når vi nyser?.pdf
ISBN
5044057059646

BESKRIVELSE

Hva brukte de før de fant opp dopapir? Er det sant at honning er biene sitt oppkast? Hvordan blir jeg et fossil? Hva ville skjedd med oss hvis månen ble borte? Hvorfor smaker alt så rart etter at jeg har pusset tennene? Hvorfor blir klær mørkere når de blir våte? Hvorfor blir bæsjen brun når vi spiser ting med andre farger? Barn stiller spørsmålene alle lurer på, men som voksne ikke tør å stille. Gjennom fem år som spaltist i Aftenposten Junior har Andreas fått hundrevis av spørsmål fra nysgjerrige barn. I bokserien «Barn spør, Andreas svarer» har han valgt ut de mest underholdende og overraskende. Dette er bok nummer to i serien. I «Hvorfor lukker vi øynene når vi nyser?» får du svar på alt du ikke visste at du lurte på. Andreas Wahl er fysiker, vitenskapsformidler og tre ganger norgesmester i morellsteinspytting. Han er kjent som programleder i «BarneTV», «Med livet som innsats» og «Folkeopplysningen» på NRK, og har gitt ut flere populærvitenskapelige bøker.

Det samme gjelder også andre reflekser. Vi kan heller ikke la være å sparke med benet når legen slår oss på kneet for å sjekke refleksen, på samme måte som vi heller ikke kan hindre at pupillene trekker seg sammen. Hvorfor lukker vi øynene når vi nyser? (Spørsmål fra 10 år gamle Vegard Goa) SVAR: Å nyse er en refleksbevegelse, altså noe vi ikke kan styre bevisst. I «Hvorfor lukker vi øynene når vi nyser?» får du svar på alt du ikke visste at du lurte på.

Når stemmebåndene så åpnes, strømmer denne luften nærmest eksplosjonsaktig ut gjennom nesen. Hvorfor ser du denne annonsen. Nettstedet du nå besøker blir i stor del finansiert av annonseinntekter.

RELATERTE BØKER