Frihet til å lære

Frihet til å lære - Arild Mikkelsen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arild Mikkelsen
DIMENSJON
12,90 MB
FILNAVN
Frihet til å lære.pdf
ISBN
7781722639934

BESKRIVELSE

Frihet til å lære. Frilynt folkehøgskole i 150 år presenterer tilblivelsen av de norske folkehøgskolene på 1860-tallet, og utviklingen fram til i dag. Boka risser opp det idéhistoriske bakteppet for folkehøgskolene, og viser hvordan nye ideer om kultur, læring og menneskesyn manifesterte seg i opprettelsen av en skole som var - og fortsatt er - mer opptatt av danning og personlig vekst enn tradisjonell utdanning. Boka drøfter også folkehøgskolenes rolle og betydning på ulike stadier i norgeshistorien. Helt fra starten av var nemlig folkehøgskolebevegelsen en viktig pådriver for endringer i storsamfunnets syn på så vel pedagogikk som mer politiske anliggender, som målsak, nasjonsbygging, kristendom og demokrati. Samtidig har den også selv blitt påvirket av skiftende politiske, økonomiske og sosiale konjunkturer, slik forfatteren viser. Frihet til å lære gir et perspektivrikt og nyansert bilde av dette unike skoleslagets omskiftelige historie i Norge de siste 150 årene.

15/10/2015 31/10/2010 av Thomas Kjeldahl Nilsson. For noen dager siden besøkte jeg [email protected] på UiO, hvor jeg promoterte Steria for informatikk-studenter.

Samtidig har den klare ting å lære oss. Norske verdier handler om frihet og likhet. til folkehøgskolekonferansen 2013 .

RELATERTE BØKER