Årsak og tilfeldighet

Årsak og tilfeldighet - Leif Helland | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Leif Helland
DIMENSJON
8,29 MB
FILNAVN
Årsak og tilfeldighet.pdf
ISBN
5463091162731

BESKRIVELSE

Hvor godt kan vi si at spillmodeller beskriver menneskelig samhandling og hvilke svar kan laboratorieeksperimenter gi oss?Årsak og tilfeldighet. Modeller, eksperimenter og atferd i samfunnsvitenskapene presenterer laboratorieeksperimenter som et verktøy i samfunnsvitenskapene. Boken diskuterer sentrale modeller, eksperimenter og funn.I boken Årsak og tilfeldighet diskuteres blant annet disse spørsmålene: Hva slags prososiale motiver finnes typisk sett blant mennesker, og hvor sterke og utbredte er de? Har prososiale motiver et neurologisk fundament? Hvor gode er mennesker til å resonnere dypt i situasjoner med strategisk samhandling? Hvilken vilje har mennesker til å straffe andre mennesker når det er kostbart å straffe? Hvor sterkt kan forhandlingsmakt utnyttes? Er frembringelse av fellesgoder mindre vanskelig enn antatt i standard teori? Vil viljen til å yte innsats til det felles beste avta over tid? Kan vi eventuelt motvirke dette? Hvor godt fungerer ulike markeder? Hvor godt fungerer de under lite gunstige betingelser? Skapes det bobler i aksjemarkeder? Kan disse motvirkes? Hvor godt er velgere i stand til å disiplinere politikere til å opptre ærlig og arbeide hardt? Kan særinteressegrupper være bra for demokratiets virkemåte?

... Men det som lærebøkene ikke sier noe om er at disse aminosyrene som ble til ved tilfeldighet, er fullstendig ubrukelige til dannelse av liv. - Kurderne setter pris på at noen bryr seg om at de finnes, og at de får vennligsinnet kritikk som ikke utgår fra en posisjon i et av de kurdiske partiene, sier Jan Bojer Vindheim.

Modeller, eksperimenter og atferd i samfunnsvitenskapene presenterer laboratorieeksperimenter som et verktøy i samfunnsvitenskapene. 20. ÅRSAK OG TILFELDIGHET.

RELATERTE BØKER