Det sosialistiske manifest

Det sosialistiske manifest - Bhaskar Sunkara | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bhaskar Sunkara
DIMENSJON
11,3 MB
FILNAVN
Det sosialistiske manifest.pdf
ISBN
6482845941588

BESKRIVELSE

I en tid med stor økonomisk ulikhet og tilbakevendende økonomiske kriser, har mange unge fått øynene opp for sosialisme. Radikal venstrepolitikk vinner gehør over hele verden. Men hva er egentlig sosialisme? Og hvordan kan et sosialistisk samfunn se ut i dag? I Det sosialistiske manifest undersøker Bhaskar Sunkara sosialismens historie fra midten av 1800-tallet, og presenterer en visjon for dens framtid. Boka viser hvordan sosialisme ikke bare er et økonomisk system, men et middel for å bekjempe all undertrykking, også sexisme og rasisme. Målet er ikke Sovjetplanleggingens ansiktsløse byråkrati, men å øke demokratiets innflytelse i hele samfunnet. Bhaskar Sunkara (f. 1989) er grunnlegger og redaktør av Jacobin, en av de ledende stemmene på amerikansk venstreside. Jacobin leses over hele verden, og har egne avdelinger i land som Brasil, Storbritannia, Italia og den tyskspråklige verden. Sunkara er også spaltist i The Guardian og Klassekampen. Han bor i New York. Tilgjengelig, freidig og underholdende - Bhaskar Sunkara har levert en sylskarp guide til sosialismens historie, forvandlende løfte og vei til makten. Boka er også en uimotståelig invitasjon til å delta i kampen og forme den radikale, demokratiske framtida som er vårt største håp i disse urolige tider. - Naomi Klein, forfatter og aktivist Det trengs sosialistiske svar som både skiller seg fra dagens kapitalisme og de totalitære regimene i forrige århundre. Spåkula er ikke noe godt politisk redskap, men denne boka er et imponerende bidrag til diskusjonen om hvordan et annet samfunn kan se ut. - Bjørnar Moxnes, leder i Rødt Venstresidens comeback i USA gir håp i en dramatisk tid. Sunkaras bok er en ærlig introduksjon til sosialismens historie, tidvis entusiastisk og tidvis nådeløs. Ikke minst er manifestet et verdifullt forsøk på å vise vei mot sosialismens framtid: et moderne prosjekt for radikal forandring, mer demokrati og rettferdighet. - Audun Lysbakken, led

november 2016 Politikk- Sosialisme "Det kommunistiske partis manifest" Av Karl Marx & Friedrich Engels, oversatt av Leif Høghaug Sentralkomitéen, 2016 (70 sider) Første gang utgitt i 1848 er dette det mest berømte og mest leste sosialistiske skrift i historien. "Manifestet" har vært oversatt til norsk flere ganger, også til nynorsk, men årets utgivelse er litt spesiell. Det sosialistiske verdenssystemet brøt sammen rundt 1990.

Det vil si, for I tale nøyaktig, den skriftlig overleverte historie. Det er på tide at kommunistene åpent legger fram for hele verden sitt syn, sine mål, sine tendenser. og stiller et manifest fra partiet selv opp mot eventyrene om kommunismens spøkelse.

RELATERTE BØKER