Blant slaver og sjørøvere

Blant slaver og sjørøvere - Tore L. Nilsen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tore L. Nilsen
DIMENSJON
8,50 MB
FILNAVN
Blant slaver og sjørøvere.pdf
ISBN
5489428509697

BESKRIVELSE

Bergenshus festning, høsten 1752: I en liten celle sitter den 29 år gamle skipperen Jacob Andersen Dischingthun, dømt til døden for brudd på en fraktavtale etter et sjørøveroverfall i Middelhavet.Han har under fangenskapet mistet både kone og to barn i sykdom og livet ser ut til å være over for den en gang så løfterike mannen. Tjue år senere er han en rik og anerkjent mann på den dansknorske koloniøya St. Croix i Karibia. Han er overlos og havnemester på øya. I tillegg driver han sitt eget verft i byen Christiansted, hvor han lever i en staselig bolig med sin nye familie.Da sjøfartshistorikeren Tore L. Nilsen begynte å nøste i trådene etter skipper Jacob, tegnet det seg raskt et bilde av en norsk Lord Jim, en mann som maktet å reise seg etter et dypt personlig fall. I tillegg til å skildre et eventyrlig liv, gir denne boka et sjeldent møte med sjøfart og slavehandel på 1700-tallet og med livet i den dansknorske kolonien.

I 1753 fikk skipper Jacob Andersen Dischingthun omgjort sin dødsdom til straffarbeid på Bergenhus festning. Blant slaver og sjørøvere - en Bergensskippers forunderlige skjebne Skrevet 26. januar 2017 av Eilert Munch Lund Min venn Tore L.

E-bok Bokmål Skip to ... Han har under fangenskapet mistet både kone og to barn i sykdom og livet ser ut til å være over for den en gang så løfterike mannen. Blant slaver og sjørøvere - en Bergensskippers forunderlige skjebne.

RELATERTE BØKER