Forskningsjournalistikk

Forskningsjournalistikk - Nina Kristiansen, Ingrid Spilde | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nina Kristiansen, Ingrid Spilde
DIMENSJON
10,71 MB
FILNAVN
Forskningsjournalistikk.pdf
ISBN
3002912561060

BESKRIVELSE

Forskning er en gullgruve for journalister. Likevel nøler mange journalister med å gå løs på forskningsstoff: Det virker komplisert og uoversiktlig. Og altfor mange journalister blir mikrofonstativer i møte med kunnskapstunge forskere. Så: Hvordan håndterer du forskningsstoff kritisk? Hvor finner du de gode sakene? Hvordan finner du den rette forskeren? Hva gjør du med forskerspråk og vanskelige faguttrykk? Trenger du fagbakgrunn og universitetseksamener for å skrive om forskning? Og dessuten: Hvordan virker egentlig akademia? Hva gjør en dosent, og hva betyr det at et resultat er signifikant? I denne boka får du mange gode råd og praktiske tips om hvordan du kan finne fram i den akademiske jungelen, unngå de vanligste fellene og lage god, kritisk og leservennlig forskningsjournalistikk. Boka passer godt for deg som er journaliststudent og har lyst til å prøve deg på forskningssaker. Eller for deg som har jobbet en stund, og ønsker å bli flinkere til å lage saker om forskning på helse, miljø eller hele bredden av fagfelt.

Vi formidler og fremmer forskning om kjønn og er et nav for kjønnsforskere og alle som er opptatt av forskning på kjønn og likestilling. Kjøp Forskningsjournalistikk fra Tanum Forskning er en gullgruve for journalister. Likevel nøler mange journalister med å gå løs på forskningsstoff: Det virker komplisert og uoversiktlig.

oktober 2014 - 11:04. Vi har nå fått den første norske introduksjonsbok i kritisk forskningsjournalistikk. Forfatteren, Harald Hornmoen, henviser til USA som foregangsland for science journalism (s.

RELATERTE BØKER