Fragment til forståing av den rettsstatlege strafferetten

Fragment til forståing av den rettsstatlege strafferetten - Jørn R.T. Jacobsen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jørn R.T. Jacobsen
DIMENSJON
10,2 MB
FILNAVN
Fragment til forståing av den rettsstatlege strafferetten.pdf
ISBN
2747401704907

BESKRIVELSE

Kva rammer er det for strafferetten i den demokratiske rettsstaten? Gjennom dette spørsmålet diskuterer Jacobsen det ideologiske grunnlaget og rammeverket for norsk strafferett. Som inngangspunkt diskuterast den stadig meir ekstensive kriminaliseringa av førebuingshandlingar og den meir generelle tendensen i retning av ein pre-aktiv strafferett. Avhandlinga argumenterer for at den rettsstatlege strafferetten er meir kompleks enn eit reint formelt rammeverk for strafferetten. Den rettsstatlege strafferetten vert forstått som modellert omkring siktemålet å sikre individa si like stilling som autonome. Dette siktemålet dannar både grunnlag og ramme for strafferetten. Eit viktig element i denne sikringa er ei balansering av individa sine ulike fridomsrettar, ei balansering som òg må gjerast i relasjon til førebuingskriminalisering. Jørn RT Jacobsen er universitetslektor ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Bergen.

Legg i ønskeliste. Frihet, forbrytelse og straff. Til forsiden.

Toggle navigation. Min side; Logg ut Logg inn; Hjem; Medlemstilbud; Medlemsblad; Hovedbok Jørn RT Jacobsen: Menneskevern eller menneskeverd.

RELATERTE BØKER