Fredlaus

Fredlaus - Ragnar Hovland | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ragnar Hovland
DIMENSJON
10,28 MB
FILNAVN
Fredlaus.pdf
ISBN
2521009386029

BESKRIVELSE

Anders skjønar at foreldra hans har tenkt å skilje seg. Da går han ut i skogen og slår seg til i huset til Dobbel-Aksel, som hengde seg i ei bjørk for mange år sidan.

Han går til eit kvitt hus inne i skogen. Der skal han bu. Ragnar Hovland: "Fredlaus" (2007) I åpningsscenen i boka får Anders vite at foreldrene skal skilles.

Når Hovland no får Kritikarprisen for beste barne- og ungdomsbok 2006, er det fordi forfattaren har skrive den trassige danningsromanen Fredlaus , som frå og med no vil verta ståande som ein klassikar." Fredlaus og på flukt frå den nye leiinga i Kervad er Koll avskoren frå nesten alle han bryr seg om. Med eit brennande ønskje om hemn og oppreising tar han opp jakta på fienden som har trekt i trådane og gjort livet surt for både han og dei andre kervingane. Fredlaus (Lysimachia vulgaris) er ei fleirårig plante i fredlausslekta i nøkleblomfamilien, som kan bli frå 50 cm opp til 1,5 meter høg.Planta har gule blomstrar med fem halvvegs klokkedannande kronblad, som inst i blomsterbotnen er oransje-raude.

RELATERTE BØKER