Utenlandsk arbeidskraft

Utenlandsk arbeidskraft - Lennart Hovland, Kirsti Stokland | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lennart Hovland, Kirsti Stokland
DIMENSJON
10,99 MB
FILNAVN
Utenlandsk arbeidskraft.pdf
ISBN
9432288678698

BESKRIVELSE

Nå er det under femti tusen arbeidsledige i Norge, og på samme tid er det over tretti tusen ledige jobber. Norske bedrifter sier de har arbeid til nitti tusen flere enn i dag. Det er høykonjunktur og vi mangler både hender og hoder til å frakte varer, pleie gamle og syke og bygge hus. Industrien og byggenæringen mangler snekkere, rørleggere, elektrikere, sveisere, taktekkere og murere. Norge har altså et helt klart behov for arbeidere fra andre land for å holde oppe aktiviteten og levestandarden i landet vårt. EØS-avtalen og utvidelsen av EU i øst har gitt muligheter for mange å søke jobb i land som har vesentlig bedre lønninger enn det de får i hjemlandene sine. Dette har ført til at mange flere enn tidligere ønsker å finne arbeid også i Norge. Det er mange og kompliserte lover og regler som regulerer denne arbeidsinnvandringen, og vi har derfor laget en bok som skal hjelpe de som ønsker å bruke utenlandske arbeidstakere i Norge. Det skjer hele tiden forandringer i regelverket, men forfatterne har tatt med det viktigste som har skjedd inntil nå (høsten 2007), og har prøvd å legge dette frem på en måte som skal gjøre boka praktisk anvendelig for arbeidsgivere som ønsker å verve utenlandsk arbeidskraft.

I Polen blir det tre millioner færre mennesker i alderen 16 til 64 år frem til 2030. Også i Litauen og Latvia vil andelen arbeidsføre i befolkningen minske kraftig. I tillegg er det viktig å få tilgang på utenlandsk arbeidskraft med relevant og riktig kompetanse.

Vi er ikke på utkikk etter noen form for spesialbehandling, men hele systemet må ha litt fleksibilitet, sier jobbsøker. Utenlandsk arbeidskraft For mange rådgivere er det en terskel å skulle bistå klienter om utenlandsforhold. Med dette nettkurset kan du få en god innføring i vanlige utfordringer man møter på. Utenlandsk arbeidskraft.

RELATERTE BØKER