Den nye kampen om arbeidslivet

Den nye kampen om arbeidslivet - Dag Seierstad | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Dag Seierstad
DIMENSJON
4,87 MB
FILNAVN
Den nye kampen om arbeidslivet.pdf
ISBN
1327993804086

BESKRIVELSE

I oktober 2007 demonstrerte ett tusen postansatte i Berlin mot høyere lønn. De ville jobbe under offentlig minstelønn, for å unngå opppsigelser. Arbeidsgiverne hevdet jobbene ville forsvinne med slik lønn. Dag Seierstad viser i denne boken den nye europeiske kampen om arbeidslivet, mellom EF-domstolen og fagbevegelsen. Med eksempler avdekker Seierstad en truende utvikling for europeiske arbeidstakere. "Dag Seierstads bok viser dramatikken for lønnstakere i hele Europa. Økonomiske og politiske eliter, med EF-domstolen som verktøy, kan velge å møte krisen gjennom å la lønningene synke og arbeidsløsheten stige." Erik S. Reinert, økonom og medlem av regjeringens finanskrisekommisjon, i forordet.

De ville jobbe under offentlig minstelønn, for å unngå opppsigelser. Arbeidsgiverne hevdet jobbene ville forsvinne med slik lønn.

Forbundsleder Anne Finborud oppsummer temaet i sju punkter, om hva som må gjøres for å skape et trygt og seriøst arbeidsliv i framtiden: Sterkere fagbevegelse. I de delene som er rammet av det nye arbeidslivet, står arbeidstakerne så svakt at de ikke tør hevde sin rett.

RELATERTE BØKER