Flerspråklig utvikling hos barn i barnehagealder

Flerspråklig utvikling hos barn i barnehagealder - Merete Anderssen, Kristine Bentzen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Merete Anderssen, Kristine Bentzen
DIMENSJON
10,81 MB
FILNAVN
Flerspråklig utvikling hos barn i barnehagealder.pdf
ISBN
6034397391441

BESKRIVELSE

Det norske samfunnet blir stadig mer internasjonalt, og en stadig større andel av norske barn har flerkulturell bakgrunn. Mange av disse barna vokser opp med to eller flere språk. Behovet for kompetanse om to- og flerspråklighet er derfor voksende blant fagpersoner som jobber med barn, både barnehagelærere, spesialpedagoger, logopeder, og psykologer.Målet med denne boka er å øke kompetansen om tospråklighet. Forfatterne diskuterer hva språk egentlig er, og presenterer forskning som viser at spedbarn er født med eksepsjonell evne til enkelt å tilegne seg flere språk. Boka inneholder en beskrivelse av ulike faser i språkutviklingen hos enspråklige norske barn, og sammenlikner denne med utviklingen hos barn som vokser opp med to språk. Andre temaer som tas opp er språkblanding, ulike modeller for tospråklighet og kognitive fordeler med flerspråklighet.Boka viser at to- og flerspråklig utvikling i all hovedsak ligner enspråklig utvikling, men at de forskjellige språkene kan påvirke hverandre. En påvirkning språkene imellom er et naturlig og midlertidig fenomen i både to- og flerspråklig utvikling.Boka retter seg spesielt mot barnehagelærerutdanningen. Begge forfatterne arbeider ved UiT Norges arktiske universitet, hvor de forsker og underviser i en- og flerspråklig språktilegnelse, samt i språk generelt. Merete Anderssen er professor i språkvitenskap og Kristine Bentzen er førsteamanuensis i språkvitenskap.

Forfatterne diskuterer hva språk egentlig er, og presenterer forskning som viser at spedbarn er født med eksepsjonell evne til enkelt å tilegne seg flere språk. Vanlige trinn i tospråklig utvikling . Hvordan barn tilegner seg språk to kan være avhengig av mange faktorer som blant annet barnets alder, hvilke basiskunnskaper og ferdigheter barnet har på sitt første språk, språkmiljøet rundt barnet osv.

Behovet for kompetanse om to- og flerspråklighet er derfor voksende blant f Flerspråklig utvikling hos barn i barnehagealder Kjøp 'Flerspråklig utvikling hos barn i barnehagealder' av Merete Anderssen fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788215024684 Pris: 299,-.

RELATERTE BØKER