I Norge har lapperne først indført skierne

I Norge har lapperne først indført skierne - Hartvig Birkely | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hartvig Birkely
DIMENSJON
10,16 MB
FILNAVN
I Norge har lapperne først indført skierne.pdf
ISBN
8856570187113

BESKRIVELSE

Boken er et utdrag av en hovedfagsoppgave ved Norges Idrettshøyskole og tar for seg samiske ski og samisk skiløping opp gjennom historien. Tittelen er et sitat av Fridtjof Nansen som hevder at skisporten oppsto blant jegerfolkene i nord for flere tusen år siden.

Søk; Kontakt oss; Min konto; Ingen treff …vis flere treff Ingen treff …vis flere treff 0,00 NOK Handlevogn 0 Kasse . Produkter.

Nansen gikk ut fra at bruk av ski var typisk for samene og at nordmennene betraktet samene som de dyktigste skiløperne. Det er særlig mange arkeologiske funn av skinn i det tradisjonelle samiske bosettingsområdet. Fridtjof Nansen skrev i sin bok «Paa ski over Grønland» at «i Norge har lapperne først indført skierne».

RELATERTE BØKER