Helhetlig skoleutvikling

Helhetlig skoleutvikling - Tom Rune Fløgstad, Grete Helle | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tom Rune Fløgstad, Grete Helle
DIMENSJON
3,22 MB
FILNAVN
Helhetlig skoleutvikling.pdf
ISBN
4041267740745

BESKRIVELSE

Denne boka presenterer en modell for helhetlig skoleutvikling. Modellen bygger på erfaringer gjort ved noen av de beste skolene i Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, Australia og New Zealand. Et fellestrekk ved disse skolene er at de har en faglig og verdimessig forankring: "Sånn gjør vi det ved vår skole." Boka viser også at de ulike metoder henger sammen - det er ikke et enten-eller men et både-og. Boka gir bl.a. svar på * Hvordan kan vi arbeide frem et felles, forpliktende verdigrunnlag i skolen? * Hvordan sikre at skolen blir en lærende organisasjon? * Hvordan skal vi komme frem til vårt felles læringssyn? * Hvordan skal vi få til de gode rutinene for systematisk vurdering av skolens utvikling? * Hvordan få til gode metoder og felles kriterier for å vurdere elevenes prestasjoner? Boka henviser til Helhetlig skoleutvikling - Læringsstrategier og utviklingsverktøy. Denne boka inneholder bruksanvisninger og eksempler på mer enn 20 læringsstrategier for elever i alle aldere. Videre finner du skjemaer, bl.a. for medarbeidersamtaler, elev- og foreldresamtaler, elev- og medarbeiderundersøkelser og kartlegging av ansattes kompetanse. læringsstrategier vurdering skolebasert vurdering New Zealand stegark portefølje portfolio Blooms taksonomi tenkehatter de Bono handlingslæring

Videre finner du skjemaer, bl.a. for medarbeidersamtaler, elev- og foreldresamtaler, elev- og medarbeiderundersøkelser og kartlegging av ansattes kompetanse. Å jobbe godt med helhetlig skoleutvikling og utvikle skolen til en lærende skole handler blant annet om å arbeide samtidig med alle nivåene i skolen: Ledelse, prioritering, organisering og resultatvurdering; Samhandling i kollegiet og med foreldre, bedrifter og lokalsamfunn; Elevenes læring, fag, undervisningspraksis og læringsmiljø. Helhetlig skole og barnehageutvikling i Sørum 32 HELHETLIG BARNEHAGE OG SKOLEUTVIKLING I SØRUM 2008 - 2010 Utvikle et kvalitativt helhetlig læringsløp Oppdrag til virksomhetsleder: (Dette må være en av pilotene som deltok på første Leder og pilotopplæringen) Valg av pilot til prosjektgruppa. Hovedtemaene belyses fra ulike teoretiske perspektiver med særlig vekt på sammenhenger mellom teknologiutvikling, samfunnsutvikling og skoleutvikling og skolelederes rolle.

Derfor lykkes vi så godt med å sette det digitale inn i en sammenheng av Vurdering for læring, klasseledelse og ... Modul 4: Utdanning for bærekraftig utvikling, handlingskompetanse for bærekraftighet, normgivende utdanning og helhetlig skoleutvikling. Læringsutbytte.

RELATERTE BØKER