Kapringen

Kapringen - Helge Gert Simonsen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Helge Gert Simonsen
DIMENSJON
6,97 MB
FILNAVN
Kapringen.pdf
ISBN
7598313934037

BESKRIVELSE

Historien om «Isbjørn» og evakueringen av SvalbardEn tidlig novembermorgen i 1941 legger en av Oslofergene til ved en brygge på Håøya i Oslofjorden. Seks gruvearbeidere fra Longyearbyen blir én etter én ført fram til en massegrav hvor de blir skutt av tyske marinesoldater.29. mai hadde de kapret isbryteren «Isbjørn» for å dra til alliert havn og slutte seg til motstandskampen mot Nazi-Tyskland. På grunn av uvær og dårlige navigasjonskunnskaper måtte de gi opp og ble ført til Tromsø.Samtidig med rettsaken i Oslo blir Svalbard evakuert og gruveanleggene ødelagt. Dette fører til annen akt i dette ishavsdramaet. Direktøren i Store Norske og 14 andre nordmenn blir drept av tyske flyangrep utenfor den russiske gruvebyen Barentsburg idet de forsøker å gjeninnta gruvene.Dette er den første sammenfattende beretningen om de tragiske begivenheter som fant sted i Ishavet og Oslofjorden for 70 år siden.UTVIKLING I SAKEN:Mandag 13.10.14 starter letingen etter Isbjørn-karene på Håøya. Forsvarsdepartementet har bevilget kr 300.000 til leting i marken og blant dokumenter i Norge og Tyskland.Letingen på Håøya skjer ved hjelp av frivillige sivile og militære mannskaper.Onsdag 15.10.14 besøker forsvarsminister Ine Eriksen Søreide leteområdet. Det blir bred pressedekning. Dagsrevyen vil lage et magasininnslag som sendes enten lørdag 18. eller søndag 19. oktober. Dagbladet og Bergens Tidende vil også dekke letingen; likeså lokalavisen Akershus Amtstidende og Forsvarets Forum.

The crew of a Danish cargo ship is hijacked by Somali pirates who proceed to engage in escalating negotiations with authorities in Copenhagen. — ... Kapringen og A World Not Ours henter priser i Abu Dhabi.

I forbindelse med pågripelsen av mannen (32) som er siktet for drapsforsøk etter ambulanse-kapringen i Oslo, tok politiet ... Hun overlevde «Landshut»-kapringen: Fire dager i helvete. MICHELSTADT (VG) Flyvertinnen Gabriele von Lutzau (62) overlevde den mest dramatiske flykapringen i tysk etterkrigshistorie. 当前域名或者端口未绑定,程序设置为自动跳转,但尚未配置跳转域名库,请到后台配置! Seniorforsker Morten Bøås tror gisseltakingen og kapringen av et norsk skip utenfor Afrika-kysten er motivert av økonomi.

RELATERTE BØKER