Hva lærer barn når de forteller?

Hva lærer barn når de forteller? - Liv Gjems | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Liv Gjems
DIMENSJON
9,60 MB
FILNAVN
Hva lærer barn når de forteller?.pdf
ISBN
8233006866760

BESKRIVELSE

Denne boken omhandler barns sosiale læring og kognisjon i kombinasjon med teori om narrativ læring og utvikling, og bygger teoretisk på sosiokulturelle perspektiver, hvor barns språklige deltakelse og språklige forhandlinger anses som grunnleggende for læring. Gjems bygger delvis på analyser hun har gjort av barns spontane narrativer, som de har fortalt til barnehagepersonale i ulike hverdagssituasjoner. Gjennom presentasjonen av slike narrative grep viser hun hvordan barn, avhengig av samtalekonteksten, forstår at andre ikke nødvendigvis deler deres oppfatninger, og at de må forklare og utdype tema for dem. Når barn forteller, lærer de også om kultur og hvordan omgivelsene forventer at en hendelse skal presenteres. Boken er et unikt bidrag til å øke forståelsen for barns læring, og er primært skrevet for førskolelærerutdanningen, men vil også være av interesse for studenter i allmennlærerutdanningen. Liv Gjems er dr.polit., utdannet førskolelærer og cand.paed. Hun arbeider som førsteamanuensis ved Høgskolen i Vestfold.

Barnetegninger inneholder noen ledetråder som kan hjelpe foreldre med å forstå hva som foregår i hodene til barna , og noen ganger forteller barnetegningene oss noe om hvordan barna har det. Hva skal vi si til barn for at de ikke gir opp når de møter motgang? Alle barn er lærevillige hvis de får lære på sin hjernes premisser, mener biokjemiker. ROS INNSATS: Biokjemiker Hanne Finstad har følgende råd til foreldre: Fokusere på innsats i stedet for resultatet. Kjøp Hva lærer barn når de forteller? fra Norske serier Denne boken omhandler barns sosiale læring og kognisjon i kombinasjon med teori om narrativ læring og utvikling, og bygger teoretisk på sosiokulturelle perspektiver, hvor barns språklige deltakelse og språklige forhandlinger anses som grunnleggende for læring. Hva skal vi si til barn for at de ikke gir opp når de møter motgang, men heller legger inn en ekstra innsats? Disse er blant spørsmålene biokjemiker Hanne Finstad stiller i sin nye bok Ditt smarte barn.

Gjems bygger delvis på analyser hun har gjort av barns spontane narrativer, som de har fortalt til barnehagepersonale i ulike ... I denne alderen forteller barnetegningene mer enn når de er ett. Barnetegninger inneholder noen ledetråder som kan hjelpe foreldre med å forstå hva som foregår i hodene til barna , og noen ganger forteller barnetegningene oss noe om hvordan barna har det. Hva skal vi si til barn for at de ikke gir opp når de møter motgang? Alle barn er lærevillige hvis de får lære på sin hjernes premisser, mener biokjemiker.

RELATERTE BØKER