Faryab

Faryab - Anders Hammer | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anders Hammer
DIMENSJON
9,27 MB
FILNAVN
Faryab.pdf
ISBN
6067490497831

BESKRIVELSE

HVA STÅR IGJEN ETTER NORGES KRIGSINNSATS I AFGHANISTAN? Norge har brukt over 20 milliarder kroner i Afghanistan. Mer enn 9000 norske soldater har tjenestegjort i landet. Fra 2005 til 2012 hadde Norge ansvaret for sikkerheten i Faryab - også kjent som «den norske provinsen». Krigsdeltakelsen i Afghanistan er unik i moderne norsk historie. I Faryab var nordmenn regelmessig i kamp for første gang siden andre verdenskrig. Anders Hammer har siden 2006 fulgt konflikten i Afghanistan på nært hold, med årlige opphold i Faryab. Denne boken skildrer hva som står igjen etter Norge i Afghanistan i dag. Seks norske soldater og et ukjent antall afghanske sivilpersoner, sikkerhetsstyrker, militssoldater og opprørere er blitt drept i Faryab. Mandatet for det norske oppdraget var å bekjempe terrorisme og bidra til en stabil og demokratisk stat. I dag er Faryab en av de farligste provinsene i Afghanistan. Faryab - Arven etter Norge forteller hva som har skjedd etter at de norske soldatene trakk seg ut av provinsen i Nordvest-Afghanistan. Vi møter blant annet den brutale krigsherren Nizamuddin Qaisari som tok kontroll over deler av området. Boken gir et unikt innblikk i maktkampen mellom lokale ledere, opprørere og regjeringen i Kabul - som finner sitt dramatiske høydepunkt da Nizamuddin i juli 2018 blir arrestert av regjeringsstyrkene og fengslet. Midt oppe i alt dette er det sivilbefolkningen som betaler prisen. Boken gir nærgående skildringer av hvordan hverdagen er blitt for de menneskene som forsøker å leve så normalt som mulig under ekstreme forhold i Faryab. Anders Hammer (f. 1977) var bosatt i Afghanistan fra 2007 til 2013 og har siden fortsatt å arbeide der som journalist. Hammer har regissert en rekke dokumentarer fra Afghanistan, Irak, Syria, Kenya og Norge, blant annet sju filmer for NRK Brennpunkt, og har skrevet bøkene Drømmekrigen og Heia Kabul! I 2016 utga han boken Krigen som aldri tar slutt, sammen med danske Carsten Jensen. Hammer er blant annet

Her forteller han hvordan det har gått i det krigsherjede området i det nordvestlige Afghanistan ... Da Norge tok over ansvaret for stabiliseringsstyrken i Faryab-provinsen i Nordvest-Afghanistan høsten 2005, ble det bestemt at styrken skulle støttes med et kirurgisk team som ledd i beredskapen. Primæroppdraget var å kunne foreta livreddende kirurgisk behandling og stabilisering av hardt skadet militærpersonell. Faryab bli styrket.

Denne boken skildrer hva som står igjen etter Norge i Afghanistan i dag. Meymaneh, Faryab-provinsen: Operativt oppdrag: Rolle: Mentor-, partner- og gjenoppbyggingsarbeid: Innsatser: Afghanistan: Stabiliseringsstyrken i Meymaneh (engelsk: Provincial Reconstruction Team Meymaneh) var en del av ISAF som inkluderte en infanterienhet fra Norge (273 soldater), samt omtrent 120 soldater fra Latvia. Anders Hammer gir oss et stjerneeksempel på dette siste i boka «Faryab - arven etter Norge». Her forteller han hvordan det har gått i det krigsherjede området i det nordvestlige Afghanistan ... Da Norge tok over ansvaret for stabiliseringsstyrken i Faryab-provinsen i Nordvest-Afghanistan høsten 2005, ble det bestemt at styrken skulle støttes med et kirurgisk team som ledd i beredskapen.

RELATERTE BØKER