Falskmyntner i Sachsenhausen

Falskmyntner i Sachsenhausen - Moritz Nachtstern, Ragnar Arntzen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Moritz Nachtstern, Ragnar Arntzen
DIMENSJON
4,28 MB
FILNAVN
Falskmyntner i Sachsenhausen.pdf
ISBN
7939286805857

BESKRIVELSE

I 1940 opprettet SS-Fuhrer Himmler en hemmelig avdeling som skulle produsere falske britiske pengesedler. Disse skulle i sin tur slippes fra fly over London, for å fremprovosere en inflasjon som skulle knuse britenes økonomi. Til dette skulle han bruke jøder i tyske konsentrasjonsleirer. En av dem var nordmannen Moritz Nachtstern. Her forteller han sin historie om sult, tortur og psykisk mishandling.

Hør et utdrag her. Om dette, og mer til kan du lese i boka "Falskmyntner i Sachsenhausen". Moritz Nachtstern skrev ned sine erindringer rett etter hjemkomst og boken ble første gang gitt ut i 1949, skrevet i samarbeid med journalist Ragnar Arntzen.

Fra rekkene av menn på vei inn i gasskamrene, ble typografer og trykkere plukket ut. De ble overført til den strengt avsondrede blokk 19 i Sachsenhausen. Stort marked for Falskmyntner i Sachsenhausen.

RELATERTE BØKER