Fire kvinner og noen forbrytelser i New Mexico

Fire kvinner og noen forbrytelser i New Mexico - Åsebrit Sundquist | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Åsebrit Sundquist
DIMENSJON
12,42 MB
FILNAVN
Fire kvinner og noen forbrytelser i New Mexico.pdf
ISBN
4318609374030

BESKRIVELSE

Lina Steen følte landskapet i New Mexico som en dyp tilfredstillelse i hele kroppen. Hun satt i den lille bussen fra togstasjonen i Lamy på vei til Santa Fe. Hun var kjent med den mørkeblå himmelen, den sterke solen, og den røde jorden i denne høye prærien, som ligger like høyt som Galdhøpiggen i Norge. Hun og de tre kollegene hennes ved universitetet i Albuquerque skulle møtes for å feire tiårsjubileet for sitt vennskap. De tre venninnene hennes kom fra forskjellige kulturer i New Mexico, Kateri var puebloindianer, Theresa latin-amerikansk, og Ann «Anglo». ..Lina hadde også et annet ærende i Albuquerque. Hun hadde fått en foruroligende fax fra sin redaktør ved New Mexico Press, som skulle utgi hennes nye bok. Redaktøren hadde bedt henne komme til et snarlig møte. Det var også en tredje grunn til at Lina kom til Albuquerque denne gangen, men den var så komplisert at hun hadde vanskeligheter med å innrømme den selv for seg selv. ..Noen dager etter får førstebetjent Peter Yorke ved drapsavsnittet ved politiet i Albuquerque en meget vanskelig mordsak å oppklare. Peter Yorke arbeidet i nesten femten år som detektiv ved New York politiet før han kom til Albuquerque. Han er en meget erfaren og dyktig fagmann. Han er også en behagelig person, som de fleste får tillit til. De fire venninnene blir innblandet i denne saken, og Lina frykter for sitt liv. ..Ambisjoner, begjær, og mindreverdsfølelser er viktige temaer i boken. Forbryterske handlinger, svik og løgn påvirker både de fire kvinnene og deres nærmeste. Åsebrit Sundquist har hovedfag i engelsk og er Dr. Philos. i litteraturvitenskap, fra UiO. Hun har publisert fire fagbøker og mange artikler om indiansk, latinamerikansk, og samisk skjønnlitteratur. Alle de fire bøkene og artiklene er skrevet på engelsk. Sundquist er født og oppvokst i Hammerfest, og har bodd i nesten ni år i forskjellige delstater i USA. Hun har arbeidet ved Handelshøyskolen BI, og ved universiteter i New Mexico, Arizona og California.

Trusler mot to av de tre medlemmene i komitéen virket skremmende på hele miljøet. ...

De har mobilisert fordi det er blitt kjent at romfamilien har fått tildelt en statlig leilighet. Kvinner og vold i Oslo ... utviklingen i New York og hva som kan forklare denne nedgangen.

RELATERTE BØKER