I venskabs paradiis

I venskabs paradiis - Marianne Berg Karlsen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marianne Berg Karlsen
DIMENSJON
7,26 MB
FILNAVN
I venskabs paradiis.pdf
ISBN
6651507716255

BESKRIVELSE

Forfatteren har i denne studien hatt som mål å undersøke maskulinitet og vennskap mellom menn tidlig på 1800-tallet. Hun har tatt utgangspunkt i brev og memoarer etter Conrad Nicolai Schwach og Maurits Christopher Hansen, og fremsetter innledningsvis to teser knyttet til henholdsvis maskulinitet og mannlig vennskap i deres samtid: at følsomhet var forenlig med maskulinitet, og at det mannlige vennskap var spesielt intimt og kjærlig. Videre gir hun en biografisk presentasjon av Schwach og Hansen, før hun ser på maskulinitet ut fra en konstruktivistisk inspirert definisjon. Deretter tar hun opp vennskapsrelasjoner mellom menn basert på den forståelse at vennskap er en sosial relasjon som avspeiler kulturelle forhold. Forfatteren mener at undersøkelsen i et større perspektiv til dels kan ses som et innlegg i arv-miljø-debatten, og dels bidra til økt forståelse for maskulinitet i vår tid. Har litteraturliste.

Moi, Morten (1985). «Romerrikets fall» eller embetsmannspoesien og litteraturkritikken.

Artikkel ubb-ska-lovetann-6403 200 år på 200 sider .pdf last ned Frank Aarebrot Marianne Berg Karlsen I venskabs paradiis . 238,-På lager.

RELATERTE BØKER