Skipsarbeidsloven

Skipsarbeidsloven - Terje Hernes Pettersen, Roald M. Engeness, Hans Jacob Bull, Marianne Jenum Hotvedt | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Terje Hernes Pettersen, Roald M. Engeness, Hans Jacob Bull, Marianne Jenum Hotvedt
DIMENSJON
8,71 MB
FILNAVN
Skipsarbeidsloven.pdf
ISBN
7308892980678

BESKRIVELSE

Boken inneholder kommentarer til skipsarbeidsloven av 2013 med tilhørende endringer i skipssikkerhetsloven. Sammen fastsetter de det arbeidsrettslige vernet til sjøs. Viktige elementer fra sjømannsloven er videreført, samtidig som løsningene langt på vei er de samme som i arbeidsmiljøloven. Boken bygger på forarbeidene, på relevant rettspraksis fra sjømannsloven og arbeidsmiljøloven og på det internasjonale regelverket i Maritime Labour Convention (MLC). Terje Hernes Pettersen er advokat i Sjømannsorganisasjonene og tidligere underdirektør i Nærings- og Fiskeridepartementet. Han var medlem av Skipsarbeidslovutvalget og hadde hovedansvaret i departementet for utarbeidelse av lovproposisjonen. Roald M. Engeness er ekstraordinær lagdommer i Frostating lagmannsrett og tidligere advokat, med praksis fra bl.a. skipsarbeidsretten. Han var medlem i Skipsarbeidslovutvalget og hadde et medansvar i departementet for lovproposisjonen. Hans Jacob Bull er professor emeritus ved Nordisk Institutt for Sjørett, Universitetet i Oslo. Han var leder av Skipsarbeidslovutvalget. Marianne Jenum Hotvedt er stipendiat ved Institutt for Privatrett, Universitetet i Oslo og var tidligere ansatt i Lovavdelingen, Justis- og beredskapsdepartementet. Hun var sekretær i Skipsarbeidslovutvalget.

Meldinger blir ikke lest.) Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies) Skipsfører er den som har den øverste myndighet om bord på et skip.. For å tjenestegjøre som skipsfører på passasjerskip, lasteskip større enn 15 meter, fiskefartøy større enn 10,67 meter (35 fot), samt på lektere, kreves det relevant kompetansesertifikat for dekksoffiser..

Last ned vedlegg: Forskrift om skipsarbeidslovens virkeområde (pdf), Sammendrag av høringsinnspill til forskriftsarbeidet (pdf) Generelt / forskriftsarbeidet. Forslaget var på høring i perioden 21.

RELATERTE BØKER