Martyrbrigadene

Martyrbrigadene - Frida Nome | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Frida Nome
DIMENSJON
9,94 MB
FILNAVN
Martyrbrigadene.pdf
ISBN
1812812293564

BESKRIVELSE

Selvmordsbomberne står i sentrum for den voldelige konflikten i Midtøsten. Hvem er de? Og hvorfor er denne aksjonsformen tatt i bruk i kampen for en palestinsk stat? Frida Nome - religionshistoriker og tidligere observatør og tolk i Hebron - tar leseren med til martyrenes verden og selvmordsbombens palestinske historie. Vi opplever blant annet minuttene før og etter en selvmordsaksjon i Jerusalem og besøker bomberens familie. Her er fedre og mødre som minnes sine døde sønner, og vi deltar i martyrbegravelser og festivaler til ære for de døde. Nome har gjennom de siste ti årene bygget opp et bredt kontaktnett i Palestina. Gjennom portretter, samtaler, møter og ved sin egen tilstedeværelse, gir hun boken et levende innblikk i bakgrunnen for volden mot det sivile israelske samfunnet, og en bredere forståelse av situasjonen i det krigsherjede området.Les utdrag fra boken

1972) er arabist og har doktorgrad i religionsvitenskap. Hun har bakgrunn fra Midtøsten-forskning og diplomati, og har blant annet jobbet ved Instituttfor fredsforskning (PRIO), Norskutenrikspolitisk institutt (NUPI) og i Utenriksdepartementet. Selvmordsbomberne står i sentrum for den voldelige konflikten i Midtøsten.

Hun har for det første skrevet sin hovedoppgave om nettopp dette fenomenet, hun snakker arabisk, og hun har inngående kjennskap til det palestinske samfunnet. Israelske styrker skjøt og drepte to medlemmer av den palestinske organisasjonen Al-Aqsa martyrbrigadene sør på Gazastripen mandag morgen. Frida Nome, Martyrbrigadene. De palestinske selvmordsbomberne, Cappelen 2002 Anne Hefge Simonsen og Nora Ingdal, Mur.

RELATERTE BØKER