Det nyliberale janusansikt

Det nyliberale janusansikt - Nicolay B. Johansen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nicolay B. Johansen
DIMENSJON
7,16 MB
FILNAVN
Det nyliberale janusansikt.pdf
ISBN
7354119727602

BESKRIVELSE

I denne boken hevdes det at anti-snillisme er det begrep som fanger inn tidsånden. Men hvordan ble det et skjellsord å være snill? I de nordiske og til dels de fleste andre vestlige land opplever folk en frihet ingen generasjoner før dem har hatt fantasi til å forestille seg. Samtidig brukes straff i stor utstrekning, til dels også i større grad enn noen gang tidligere. Vår tids frihet motsvares av en skygge av ufrihet. Dette er nyliberalismens janusansikt. Er det slik at de flestes frihet beror på en økende grad av strafferettslig ufrihet for andre? I denne boken hevdes det at svaret er ja men nei, - ikke nødvendigvis. Straff og frihet er intimt forbundne fenomener i fremveksten av moderne, liberale stater. Det er nødvendig å forstå hvordan liberalismen som politisk prosjekt begrepsfester frihet og (strafferettslig) ansvar for i det hele tatt å forstå vår tids samfunn. I denne boken diskuteres både hvordan det liberale prosjekt påvirker den samfunnsmessige tilbøyelighet til å bruke straff og hvordan straffebruk er preget av måter .liberalismen er blitt politisk modifisert de siste 200 år. Her kan du oppdatere deg på utviklingen i kriminalitetskontroll, utvide dine horisonter med hensyn til samfunnets utvikling og få servert skjeve blikk på vår samtid. Kan nyliberalismen overleve det nyliberale mennesket?

2015 08:57 Pensumbidraget "Det nyliberale Janusansikt" av Johansen trykkes i disse dager, og vil forhåpentligvis bli lagt ut for salg om kort tid. I Norge er det interessant nok ikke uvanlig å hevde, som i den konkluderende delen av den store samfunnsfaglige analysen i boken Nyliberalisme - ideer og politisk virkelighet (2010), at vi «finner de klareste tegnene på nyliberale reformer og nyliberal tenkning i deler av den offentlige forvaltningspolitikken som kalles New Public Management, i noen nettverksnæringer som kraft- og ... Johansen, Nicolay B.: Det nyliberale janusansikt. Straff i frihetens tid.

Alltid bra priser och snabb leverans. | Adlibris I denne boken hevdes det at anti-snillisme er det begrep som fanger inn tidsånden.

RELATERTE BØKER