Herman

Herman - Lars Saabye Christensen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lars Saabye Christensen
DIMENSJON
8,93 MB
FILNAVN
Herman.pdf
ISBN
2470506496103

BESKRIVELSE

På skolen er Ruby med det store røde håret, som noen påstår at det er fem fuglereder i. Hjemme er moren til Herman som arbeider i Jacobsens kolonial, og som kan le slik at Nesoddbåten går på grunn og klokka i Rådhustårnet stanser. Dessuten er hun ganske god til å kaste langt med matpakke. Faren til Herman kjører heisekran, og derfra kan han se til Amerika og enda lenger. Bestefar ligger i en himmelseng i fjerde etasje og kan ikke gå og er frisk som en fisk. Det er Herman også, helt til den dagen frisøren ber om å få snakke med moren hans.

Garmanns eneste sønn døde ung, og formuen gikk i arv til datteren Marie Dorothea, som var gift med fabrikkeier, rittmester og konsul Arild Christopher Huitfeldt (1813-77), Garmanns kompanjong fra Fabriken ved Nidelven. Herman Wedel Major regnes som "far" til norsk psykiatri, til den norske sinnssykelov av 1848 og til Norges første psykiatriske sykehus, Gaustad sykehus. Majors far var fra Belfast, men måtte som presbyterianer og medlem av organisasjonen United Irishmen rømme derfra etter opprøret 1798. Herman bor sammen med foreldrene sine, men like i nærheten bor også morfar, som er sengeliggende.

Panten er en svenske som drikker for mye øl, og Tjukken er frisøren i nabolaget. I klassen til Herman er det en jente som heter Ruby, og som Herman er litt opptatt av.

RELATERTE BØKER