Henrik Wergeland

Henrik Wergeland - Linda Sangolt | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Linda Sangolt
DIMENSJON
6,84 MB
FILNAVN
Henrik Wergeland.pdf
ISBN
7838617971615

BESKRIVELSE

Boka inneholder et kritisk essay om Wergelands framstilling av Riksforsamlingens behandling av grunnlovens paragraf 2 som nektet jødene adgang til riket og et språkmodernisert og kommentert utvalg av Wergelands religionspolitiske og religionskritiske skrifter.

juli 1845) regnes som en av Norges fremste lyrikere.Han var også engasjert i en rekke politiske og sosiale spørsmål, og bidro til å bygge opp Norge som en kulturstat i perioden etter løsrivelsen fra Danmark i 1814. Wergeland En biografi Henrik Wergelands liv (1808-1845) hører utvilsomt til blant de mest fantastiske som er levd på norsk jord. Pris: 169,-Utsolgt Pris: 169,-Utsolgt Kun 37 år gammel rakk han å bli, og likevel virker det som mannen må ha levd en evighet.

Ved siden av forfattergjerningen utga han tidsskrifter, og jobbet blant annet på Universitetsbiblioteket og som riksantikvar. Henrik Wergeland hadde i sin ungdom selv gitt uttrykk for de alminnelige fordomsfulle oppfatningene av jøder, men ble etter hvert overbevist om at forbudet mot jødenes adgang til riket både var moralsk forkastelig og i strid med Grunnlovens demokratiske og folkerettslige karakter. Tekstene er basert på 23 bindsutgaven redigert av Herman Jæger, Didrik Arup Seip, Halvdan Koht og Einar Høigård utgitt av Steenske forlag - Kristiania/Oslo - 1918-1940 Nicolai Wergeland er kommet naturlig i skyggen av sine to usedvanlige barn, Henrik og Camilla. Men i sin samtid var han selv berømt, først som pådriver for et norsk universitet og deretter for sine skarpe, men kontroversielle standpunkter i politikk og kulturliv. Henrik Wergeland om språket AV LARS S.

RELATERTE BØKER