Makt og opposisjon i arbeidslivet

Makt og opposisjon i arbeidslivet - Eivind Falkum | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Eivind Falkum
DIMENSJON
10,94 MB
FILNAVN
Makt og opposisjon i arbeidslivet.pdf
ISBN
7387789596247

BESKRIVELSE

Til forskjell fra de fleste andre lærebøker innenfor økonomi og ledelse, tar Makt og opposisjon i arbeidslivet utgangspunkt i det norske arbeidslivet som kontekst for måter å organisere og lede virksomheter på.Forfatteren diskuterer ulike teorier om organisasjon, makt og ledelse, og knytter dem til empirisk arbeidslivskunnskap fra Norge, utviklet over mange år. Det er da også særlig kunnskapen om arbeidslivet i Norge, som skiller denne læreboken fra andre lærebøker på feltet.Falkum går historisk til verks, og viser hvordan ledelse og organisasjon er påvirket av skiftende politiske strømninger i det norske samfunnet, fra klassekampen på begynnelsen av 1900-tallet, over den sosialdemokratiske æraen etter 2. verdenskrig, til den liberalistiske epoken vi befinner oss i i dag.

De beste eksemplene er USA og Storbritannia, der folk har mistet makt og innflytelse og får en mindre andel av verdiene som skapes i bedriftene. Emnet gir en innføring i grunnleggende teorier om makt og grunnleggende teori om organisasjon og ledelse som analytiske verktøy i studiet av arbeidslivet. Studentene lærer å analysere arbeidslivsrelasjoner med makt-, organisasjons- og ledelsesteori. Norge er et konstitusjonelt monarki, et representativt parlamentarisk demokrati og en rettsstat.Siden 1814 har landet hatt en demokratisk statsforfatning i henhold til prinsippet om folkesuverenitet..

Halvparten av dem ville ikke blitt sertifisert av Veritas. Lønna går ned, og arbeidslivet blir mer usikker. De beste eksemplene er USA og Storbritannia, der folk har mistet makt og innflytelse og får en mindre andel av verdiene som skapes i bedriftene. Emnet gir en innføring i grunnleggende teorier om makt og grunnleggende teori om organisasjon og ledelse som analytiske verktøy i studiet av arbeidslivet.

RELATERTE BØKER