Livet på Grini under andre verdenskrig

Livet på Grini under andre verdenskrig - Per Vollestad | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Vollestad
DIMENSJON
11,39 MB
FILNAVN
Livet på Grini under andre verdenskrig.pdf
ISBN
1092594423949

BESKRIVELSE

I løpet av de årene Norge var okkupert av tyskerne var det nærmere 20 000 fanger som satt på Polizeihäftlingslager Grini i Bærum. Matmangel, frykt for mishandling, tortur, henrettelser og tyskslandsdeportasjon hang over fangene til enhver tid. Det var alltid noen som led, og som fryktet for eget eller andres liv. Langt flere enn de 786 personene som mistet livet under, eller i forlengelsen av, oppholdet der. Samtidig er vennskapet fangene imellom, oppofrelsen, oppfinnsomheten, humoren, og troen på tyskernes snarlige nederlag også en viktig del av historien om Grini fangeleir. For første gang får vi en samlet fremstilling av livet på Grini og alt det som skjedde der før, under og etter andre verdenskrig.

Her er han tilbake i skrekkens hus, som nå skal bli krigsmuseum. Gunnar Bratlie - Skisser i smug. Glimt fra livet på Grini (1945) Upaginert.

Guy Walters; Den store flukten : historien om andre verdenskrigs dristigste fangeflukt. 2014; Pris 119,-E-bok.

RELATERTE BØKER