Henrik Wergeland

Henrik Wergeland - Linda Sangolt | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Linda Sangolt
DIMENSJON
3,36 MB
FILNAVN
Henrik Wergeland.pdf
ISBN
5961732162533

BESKRIVELSE

Boka inneholder et kritisk essay om Wergelands framstilling av Riksforsamlingens behandling av grunnlovens paragraf 2 som nektet jødene adgang til riket og et språkmodernisert og kommentert utvalg av Wergelands religionspolitiske og religionskritiske skrifter.

Den kjente norske slekten med dette navnet stammer fra grenden Verkland i Brekke, i dag Gulen kommune i Sogn og Fjordane fylke.Navnet er gjennom tidene blitt skrevet på ulike måter. Den første som kalte seg Wergeland ser ut til å ha vært Niels Olsen Wergeland (1717-1792), en bondesønn som gjorde militær karriere og ... Henrik Wergeland var også opptatt av norsk kultur og historie, og det at Norge ikke skulle være "avhengig" av Danmark.

juni, 1808. Han døde bare 37 år gammel, men etterlot seg over 70 verk.

RELATERTE BØKER