Smitte, språk og kultur

Smitte, språk og kultur - Teemu Sakari Ryymin | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Teemu Sakari Ryymin
DIMENSJON
8,86 MB
FILNAVN
Smitte, språk og kultur.pdf
ISBN
7731066644382

BESKRIVELSE

Tuberkulose var den sykdommen som krevde flest menneskeliv i Norge i første del av 1900-tallet. Finnmark ble særlig hardt rammet, og sykdomsbekjempelsen der ble snart gjort til et nasjonalt anliggende med stor innsats av både staten og frivillige foreninger. I denne boken får vi historien om tuberkulosearbeidet frem mot 1960, da sykdommen endelig var under kontroll. Tuberkulosebekjempelsen var preget av skiftende medisinsk kunnskap, som var tett innvevd i sin tids økonomiske, politiske og kulturelle forhold. Forfatteren legger stor vekt på forholdet mellom vitenskapelig fundert sykdomsforebygging og ulike forestillinger og praksiser knyttet til Finnmarks kulturelt sammensatte befolkning. Boken demonstrerer at sammenhengen mellom forestillinger om smitte, språk og kultur endret seg grunnleggende i perioden.

Informasjon på ulike språk - Lindesnes kommune har stort fokus på godt smittevern under COVID-19-pandemien, og vi følger anbefalinger fra Folkehelseinstituttet (FHI) om godt smittevern. De ansatte i hjemmetjenesten, sykehjem, legevakt og andre velferdstjenester har tilgang til For informasjon om koronavirus For befolkningen.

Finnmark ble særlig hardt rammet, og sykdomsbekjempelsen der ble snart gjort til et nasjonalt anliggende med stor innsats av både staten og frivillige foreninger. Alle kultur- og idrettsarrangementer med mer enn 500 personer er forbudt til og med 31. august 2020.

RELATERTE BØKER