Folk og fritid

Folk og fritid - Ørnulf Hodne | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ørnulf Hodne
DIMENSJON
3,48 MB
FILNAVN
Folk og fritid.pdf
ISBN
9205893566255

BESKRIVELSE

Norsk mellomkrigshistorie var preget av dype ideologiske konflikter. Med lovfestede ferier og kortere arbeidstid for folk flest ble fritiden og måten å bruke den på stadig sterkere integrert i denne åndskampen om samfunnsmakt og innflytelse. Boken er andre bind i en serie på fire om hvordan fritiden i 1920- og 30-årene ble organisert og ideologisert av noen sentrale riksorganisasjoner/bevegelser i norsk samfunnsliv. Foruten statskirken og flere av dens underorganisasjoner vil det her si arbeiderbevegelsen, Noregs Ungdomslag og idrettsbevegelsen. Har litteraturliste.

I Europa ellers er folk mer opptatt av jobb og karrière. Fritid er den tida i løpet av døgnet da en ikke sover, spiser eller utfører pålagte oppgaver eller arbeid.Fritida omfatter altså den delen av en persons liv som han eller hun mer eller mindre fritt kan bestemme over selv. Fritid blir gjerne fylt med lystbetonte aktiviteter som er fri fra stress og bekymringer.

Også 16-24-åringene bruker mer tid til utdanning enn før; gjennomsnittlig tidsbruk på utdanning økte fra 2 timer og 37 minutter i 1971 til nesten 3 timer i 2010. Her finner du vårt utvalg av Fritid. Du kan filtrere fra nyeste, billigste, og mest populære.

RELATERTE BØKER